На окупованій Луганщині масові отруєння: названа причина

 Канал 24

На тимчасово окупованих територіях Луганської області масового характеру набули випадки отруєння фальсифікованими алкогольними виробами та неякісними продуктами.

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" тільки за грудень 2015 року зареєстровано вісімдесят сім звернень жителів окупованих районів Луганщини на адресу т. зв. "Генеральної прокуратури" "ЛНР" щодо перевірки якості алкогольної продукції та продуктів харчування. У двадцяти трьох зверненнях громадяни наводять факти отруєння сумнівної якості алкогольною продукцією місцевого виробника "Луга-Нова" і пивом.

Тільки за один тиждень грудня до лікарняних закладів т.зв. "ЛНР" звернувся шістдесят один луганчанин з симптомами харчового отруєння.

Відсутність контролю з боку т. зв. "силових структур" самопроголошеної "ЛНР" за якістю товарів, що надходять з території РФ, серед яких — товари з простроченим терміном реалізації, призводять до фактів масового отруєння серед цивільного населення тимчасово окупованих територій Луганщини.

Левова доля серед зафіксованих фактів отруєння припадає на т.зв. сіру лікеро-горілчану продукцію,яка виробляється з сумнівної якості спирту російського і українського походження.

Примітно, що фактичним монополістом з продажу лікеро-горілчаної продукції та продуктів харчування є торгові мережі, які належать очільнику самопроголошеної "ЛНР" І.Плотницькому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення