На острові в Чорному морі застрягли 300 туристів

 СЕГОДНЯ

Вчора ввечері на острові-заповіднику Джарилгач, розташованому в Чорному морі застрягли близько 300 осіб. Як повідомляє "Думська", через сильний вітер люди не змогли повернутися на материк.

Між Скадовськом та островом Джарилгач ходять прогулянкові катери, проте вчора в цьому районі був сильний вітер, у результаті чого рівень води Джарилгацької затоки впав на один метр. В таких умовах катера ОМ-103 і ОМ-104 сіли на мілину і не змогли забрати людей назад.

Прикордонна охорона і патрульно-рятувальна служба намагалися перевезти людей до настання темряви. Пізно ввечері катер ОМ-103 зняли з мілини, але він не зміг зайнятися перевезенням людей. Ще один катер – "Анна-2", який перевозив відпочиваючих на острів, зламався і не прийшов ввечері до маяка.

Рятувальний катер ПРК-5 в першу чергу зайнявся евакуацією пасажирів з дітьми, але він може взяти за один рейс не більше 8-10 осіб. Зазначалося, що операція затягнеться до ранку.

"Всіх людей завантажили в один теплохід, який відразу ж сів на дно. Ми на ньому сидимо. Нам не пропонують ні безкоштовної води, ні печива для дітей. Але бар працює. У нас залишилися гроші лише на таксі, ми собі нічого з бару дозволити не можемо. медпрацівників немає. На палубі дитина з температурою", – описала вчора ввечері ситуацію туристка Наталія Макієнко Громадському Радіо. За словами жінки, на палубі перебувають мами з дітьми від одного року і літні люди. Відзначається, що на морі здійнявся вітер і почався шторм.

"Люди сидять на порожньому острові з 10 ранку, два теплоходи сіли на мілину, штормить. Кількість людей близько 200 осіб. Почалася паніка. МНС каже вже кілька годин, що баркас уже в дорозі. Катер, що приплив, не зміг пришвартуватися і поплив 15 хвилин тому, очевидець каже, що його місткість 5 осіб", – повідомила вранці очевидець Світлана Таванцева на сторінці в Facebook.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення