На пасажирів київських маршруток чекають штрафи

 СЕГОДНЯ

У столичних маршрутках тепер будуть перевіряти наявність квитків. У "Київпастрансі" не приховують – перевірятимуть швидше водіїв, ніж пасажирів. Щоправда, за безквитковий проїзд штрафувати будуть останніх.

Відполіроване взуття та випрасувана форма. Це контролери – головне нововведення в столичних муніципальних маршрутках. Вони стежать за тим, щоб кожен пасажир отримав від водія квиток.

Пасажирів поки лише попереджають. Дають час виробити звичку брати у водія квиток в обмін на гроші.

Нові талони тепер зобов'язані видавати водії маршруток кожному пасажиру. Від старих вони відрізняються дизайном, кольором і якістю паперу.

Кількість проданих водієм за зміну квитків начальство підраховує за рештою корінців. Василю, який возить пасажирів, забезпечення квитками не по душі. Каже, через це довше стоїть на зупинках.

"Ось бачите, воно не рветься, це ж важко, двома руками треба. Ось як водієві це робити?", – запитує він.

Талони ввів "Київпастранс", щоб головним чином контролювати водіїв маршруток. Адже у пасажирів немає звички вимагати квиток за проїзд.

"Тепер, коли водії будуть виїжджати зранку на маршрут, вони будуть отримувати квитки, які будуть йти по номеру. В кінці дня він буде здавати вже корінці частини, за якими вже буде йти фінансова звітність", – пояснила Ганна Бондар, начальник служби зв'язків з громадськістю комунального підприємства "Київпастранс".

Проте штрафувати за безквитковий проїзд контролери будуть саме пасажирів – штраф 100 гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення