На півдні Індії через повінь загинули понад 150 чоловік

 РБК

Понад 150 людей загинули, близько 60 тис втратили майно і дах над головою та евакуйовані в безпечні місця в результаті повені на півдні Індії в штаті Тамілнад. Про це повідомила поліція штату.

Раніше повідомлялося про 71 загиблого. До затоплення великих територій штату привели безперервні проливні дощі на протязі тиждня, що викликали підйом річок. Адміністративний центр штату місто Ченнаї, в якому від повеней загинули 59 людей, а також ряд найближчих округів оголошені урядом штату зоною стихійного лиха.

Рівень води на міських вулицях сягає півтора метра, населення намагається врятувати залишки майна, переносячи його на верхні поверхи будівель. Затоплено кілька ліній метрополітену. На значній території штату під водою опинилися залізничні колії та автомагістралі, у ряді районів порушено електропостачання.

У Канчіпураме, стародавньому релігійному і культурному центрі, одному з семи священних міст Індії, вода стоїть в більшості храмів і культових споруд. За допомогою 130 плавзасобів рятувальники вивезли звідси в безпечні райони понад 16 тис. чоловік.

У найбільш постраждалих містах закриті всі навчальні заклади. Іспити, які повинні були проходити в цей час, перенесені на невизначений термін.

Уряд направив в зону стихійного лиха 16 рятувальних команд для надання екстреної допомоги населенню, волонтери-добровольці доставляють продовольство і питну воду у відрізані повінню райони.

В операціях задіяні понад 500 службовців національних сил реагування, армійські підрозділи, а також шість вертольотів ВПС Індії. З небезпечних районів евакуйовані понад 60 тисяч осіб, вони розміщені в 198 тимчасових таборах.

Влада штату оголосила про виділення 500 млрд рупій (близько $ 7,6 млрд доларів) для допомоги населенню та постраждалим районам. За оцінками метеорологів, зливи триватимуть в цьому регіоні щонайменше ще дві доби.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення