На півночі Англії через повені обрушився старий міст

 ТАСС

У містечку Тадкастер на півночі Англії в результаті повені у вівторок обрушився старий міст. Про це повідомляєТАСС.

Вода, що піднялася до надзвичайно високих позначок у річці Ворф, змусила поліцію ще в суботу закрити міст у зв'язку з загрозою пошкодження конструкції, а потім приступити до евакуації жителів міських кварталів, що виходять до річки.

Побоювання правоохоронців виявилися немарними: у вівторок значна частина моста звалилася в бурхливу річку

Міст, що обрушився, з'єднував дві частини Тадкастера і виводив на головну вулицю містечка - Брідж-стріт.

Тадкастер, розташований у графстві Північний Йоркшир, був заснований ще римлянами під назвою Калкарія.

У середньовічну пору це містечко стало важливим ярмарковим центром, а також отримало популярність як один з найбільших у Великобританії центрів пивоваріння.

На цей час у Тадкастері, що нараховує 6 тис. осіб, працює три великих пивних заводи, що спеціалізуються насамперед на виробництві так званого Пейл-елю - сорту пива з пряним присмаком і бронзовим відтінком, для виготовлення якого використовується більше хмелю, ніж для темних сортів елю.

За обсягами виробництва Пейл-елю Тадкастер займає друге місце у Великобританії.

Графство Північний Йоркшир стало епіцентром повеней у Північній Англії після того, як на країну обрушився атлантичний шторм "Єва", що приніс зливи. Центральні квартали головного історичного центру цієї частини країни і найкрасивішого старовинного міста Англії - Йорка, що стоїть на річці Уз, виявилися фактично затоплені.

З цієї причини в понеділок в Йорк в екстреному порядку прибув прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який обговорив на місці питання, пов'язані з удосконаленням захисту міста від паводків.

Раніше повідомлялося, що кількість осіб, що вимушені покинути свої будинки через повені в Південній Америці перевищила 180 тис. Найбільше від розгулу стихії постраждав Парагвай

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення