На Полтавщині чоловік вбив двох людей через гроші, нанісши майже 40 ножових ударів

 Суспільне

Жителю Полтавщини призначили позбавлення волі за умисне вбивство. Він позбавив життя знайомих через гроші.

Справу розглянули у Глобинському райсуді. Обвинувачений ― уродженець села Бугаївка Градизької громади. Він не працює та не одружений, утримує двох неповнолітніх дітей. 2005-го року був засуджений за вбивство до 10 років позбавлення волі. Про це стало відомо з тексту вироку, оприлюдненого у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, наприкінці 2021-го року у знайомої родини чоловік позичив 1 тисячу євро. Приблизно через рік, у жовтні 2022-го, прийшов до них додому, аби обговорити питання боргу. Під час розмови у господаря подвір’я виник конфлікт із обвинуваченим. Останній вирішив викрасти гроші у родини. Взяв предмет типу клинка ножа та не менше шести разів вдарив власника дому у грудну клітину, спину, шию та руки, а після цього ― ще п’ять разів ударив по голові твердим тупим предметом. Чоловік помер на місці.

Після цього, за даними правоохоронців, обвинувачений пішов до будинку, біля якого зустрів дружину потерпілого. Їй він завдав не менше 32 ударів лезом в обличчя та руки, а тупим предметом ― не менше 8 ударів у голову та декілька по руках. Жінка також померла. У будинку обвинувачений викрав 3800 доларів та близько 34 тисяч гривень.

Як з’ясували правоохоронці, обвинувачений на мотоциклі виїхав із Градизька у місто Кропивницький, де за 2 тисячі доларів купив автомобіль. На суді чоловік свою провину не визнав повністю, сказав, що у день убивства він був удома з дітьми, а згодом поїхав в інше місто купити авто, потім відправився у Львів у візовий центр, але був вихідний, тому вирішив подивитися на гори. Чоловіка затримали на Львівщині за два дні після убивства.

На судовому засіданні захисник обвинуваченого сказав, що доказів провини чоловіка немає, тому просив виправдати його. Суд вирішив, що вину довели докази та показання свідків.

Чоловікові призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також з нього мають стягнути понад 62 тисячі гривень витрат на експертизи. Вирок можна оскаржити впродовж 30 днів з моменту проголошення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення