На Полтавщині мережа аптек продавала підроблені ліки (фото)

У Полтавській області правоохоронці припинили діяльність угруповання, яке нелегально виробляло і продавало фальсифіковані лікарські засоби. Про це повідомляє СБУ в п'ятницю, 7 лютого.

Організатор групи, представник комерційної структури фармацевтичної галузі, влаштував у місті Лубни підпільний цех з виготовлення контрафактних ліків для продажу. Готову продукцію ділки реалізовували через підконтрольну мережу аптек на території регіону, йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи і на "виробництві" правоохоронці вилучили понад 20 найменувань підроблених медпрепаратів, майже 5,5 кілограмів прекурсора, пакувальні матеріали, етикетки та ін. Також виявлено медичне обладнання без сертифікатів відповідності і декларацій про їхню реєстрацію.

Правоохоронці вилучають контрафактну продукцію з мережі аптек для недопущення її придбання громадянами. Виявлені предмети і речовини направлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за статтею про виготовлення, перевезення, зберігання з метою збуту і збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 321-1 КК України). Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до протиправної діяльності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення