На Полтавщині посадовці привласнили понад 300 000 грн державних коштів

 Depo

У Миргороді детективи скерували до суду провадження за підозрою керівників освітнього закладу Миргорода та приватного підрядного підприємства Полтави у привласненні понад 300 000 грн державних коштів, виділених на реконструкцію покрівлі навчального корпусу. Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

Слідчі з'ясували, що у листопаді 2017 року підозрювані уклали договір, згідно з яким підприємство-підрядник зобов'язалося відреконструювати покрівлю протягом двох місяців. Втім за декілька днів до закінчення дії договору, знаючи, що роботи не завершені і виконані неякісно, керівники підписали акти приймання, чим і завдали збитки державному бюджету.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, директор освітнього закладу змовився з очільником підприємства підрядників, і сторони оформили неправдиві акти приймання "виконаних" будівельних робіт та надали їх слідчому на виконання ухвали суду, аби зменшити суму завданих збитків.

Дії фігурантів кваліфіковані за четвертою частиною статті 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах) та першою частиною статті 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

Досудове розслідування у даному провадженні завершено і обвинувальні акти спрямовані до суду. Спільникам "світить" від п'яти до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю та строк до трьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення