На Полтавщині стався землетрус: карта

Сьогодні, 1 березня, в Україні стався землетрус, який можна було відчути. Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

За даними фахівців, землетрус стався о 02:22, а його магнітуда склала 3,6. Епіцентр землетрусу знаходився в Решетилівському районі Полтавської області, на захід від м. Полтава, на глибині 10 кілометрів.

"За класифікацією землетрусів відноситься до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що подібні за силою землетруси з території Полтавської області реєструвалися і раніше, зокрема останні із них 23 липня (магнітуда 2,6), 8 червня (магнітуда 3,7), 26 травня (магнітуда 3,5) та 14 січня 2023 року з магнітудою 2,7.

Нагадаємо також, що 28 лютого біля 18:58 неподалік від острова Зміїний стався землетрус. Було зареєстровано землетрус з Чорного моря, у 17 км на південь від острова Зміїний. Магнітуда становила 2,7 за шкалою Ріхтера, за класифікацією землетрусів відноситься до "ледве відчутних". Поштовхи зафіксували на глибині 5 км.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення