На Прикарпатті буревій потрощив школу та церкву

 ТСН

Прикарпаттям пройшла руйнівна негода, найбільше постраждало село Фрага Рогатинського району. Про це повідомили у прес-службі управління ДСНС в Івано-Франківській області.

"1 серпня о 14:15 до оперативно-координаційного центру надійшло повідомлення про те, що внаслідок погіршення погодних умов (сильний дощ, гроза, місцями град, при грозі шквалисте посилення вітру), за попередніми даними, знищено дерев'яну конструкцію та металеве покриття даху загальноосвітньої школи площею 850 м кв., пошкоджено покриття сільського клубу площею 20 м кв., металеве покриття церкви площею 40 м кв., металеве покриття двох житлових будинків площею 200 м кв., повалено п'ять дерев", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли очевидці, уламки нової покрівлі місцевої школи були розкидані на близько 200 метрів вздовж сусідньої вулиці. До того ж у відомстві розповіли, що буревій пошкодив посіви сільськогосподарських культур в селах Княгиничі (260 га гороху) та Приозерне (47 га ріпаку). Окрім цього на території району було знеструмлені 10 сіл, з яких станом на 21:00 повністю без електропостачання залишалися два населені пункти, частково - 3 населені пункти. Водночас негода повалила десятки дерев, зокрема, між селом Микуличин і містом Яремче дерево впало на автомобіль "Кіа", який перебував на проїжджій частині. Унаслідок цього авто було пошкоджено, проте ніхто не постраждав.

Нагадаємо, напередодні на Львівщині вирувала негода, яка потрощила дерева та балкони. Також у області випав аномально великий град, схожий за формою на крижаних "тваринок".

У львівському Миколаєві зламані дерева пошкодили автомобілі та балкони.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення