На Прикарпатті дівчина інсценувала пограбування та викликала поліцію

До Калуського відділу поліції надійшло повідомлення про вчинення грабежу із приватного будинку в одному із сіл району.

Заявниця повідомила у поліцію по телефону, що в ніч на 5 липня після опівночі двоє невідомих осіб через відчинене вікно проникли до її будинку та, застосувавши фізичне насильство, вкрали кошти її батьків у сумі 1300 доларів та 20 000 гривень. Про це сьогодні, 7 липня, IA ZIK повідомили в секторі комунікації ГУ Нацоліції в Івано-Франківській області.

Правоохоронці, які виїхали на місце події за резонансним повідомленням, розпочали першочергові слідчі дії: провели огляд, вилучили речові докази, виявили порушену домашню обстановку (безлад, розкидані речі), допитали 18-річну заявницю про обставини вчиненого злочину тощо.

З метою розкриття цього злочину створили слідчо-оперативну групу із числа найдосвідченіших працівників, та розпочали досудове розслідування.

Проте, уже на початковому етапі у правоохоронців виникли сумніви щодо правдивості її показань про обставини вчиненого злочину. Вона поводилася невпевнено, плуталася у свідченнях.

Як з’ясувалося під час подальших слідчих дій, потерпіла студентка-першокурсниця одного із вищих навчальних закладів області інсценувала злочин. Дівчина зрозуміла що «жартувати» із поліцією не можна і зізналася у неправдивому повідомленні про грабіж та видала грошові кошти, які нібито були викрадені. Вона пояснила, що хотіла привласнити ці гроші, проте мети використання їм ще не придумала.

Для матері свідчення дочки стали справжньою несподіванкою.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину розпочато кримінальне провадження.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення