На Прикарпатті пенсіонерку вкусила небезпечна змія

Мешканку села Збора Івано-Франківської області в суботу, 11 липня, вкусила змія. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

Відзначається, що стан постраждалої жінки 1952 року народження задовільний.

Як нагадали в ДСНС, в лісах Прикарпаття найчастіше зустрічається лісова змія. Зустріти небезпечних плазунів можна в лісі під час збирання ягід чи грибів, а також в поле на сінокосі, або на пасовищі. Буває, що змію можна побачити і на власному подвір'ї.

Зазвичай плазуни тікають від людей, почувши кроки, стукіт, голоси, відразу ж ховаються в нори або відповзають далі. Але в спеку їх почуття притупляються, вони не реагують на шум, стають ледачими і малорухомими, і небезпека зустріти змію зростає.

При укусі змії категорично заборонено висмоктувати отруту з рани, припікати місце укусу або розрізати його, щоб пустити кров, або ж накладати джгут на кінцівку, а припікання місця укусу може загрожувати інфікуванням, як і відсмоктування отрути.

Рана від укусу змії, як правило, не кровоточить. Тому перша допомога - це накласти на уражене місце стерильну антисептичну пов'язку. Обробляти рану не потрібно. Постраждалого потрібно якомога швидше транспортувати до найближчого медичного закладу. При перевезенні місце, на яке припав укус, слід помістити на узвишші.

Раніше повідомляли, що під Києвом на дитину у полі напала отруйна змія.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення