На Прикарпатті виявили теплицю з марихуаною на €50 млн

 Depo

Сьогодні, 12 вересня, поліція Івано-Франківщини провели прес-конференцію щодо виявлення рекордної плантації коноплі на Косівщині

Як розповідає Володимир Голубош, начальник ГУ НП в Івано-Франківській області. Наразі затримали трьох осіб, вони є громадянами України, мешканцями Снятинського та Косівського району. Обслуговували наркотичну "ферму" люди з всієї України: вони були завезені туди одноразово, без засобів зв‘язку і мали там бути до збору врожаю.

Власником приміщення є орендодавець, він проходить, як свідок, адже невідомо, чи він знав, що вирощували у теплицях. По документах там мала бути звичайна агрофірма. Підприємство почало функціонувати у червні, поліція про них дізналася у серпні. "Особи займалися конспірацією, територія була під відеонаглядом, обмежувався доступ інформації і сторонніх осіб. А працівники були без засобів зв’язку і не могли покинути територію. Втім, їм обіцяли велику винагороду. Процес виробництва був налагоджений досконало і зі знанням справи – температура, вологість, добрива", – сказав Голубош.

Під час санкціонованого обшуку на цьому фермерському господарстві виявили понад 100 тисяч рослин коноплі, а також – близько 1200 кг готової марихуани. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на "чорному ринку" становила б понад п’ятдесят мільйонів євро. Встановлено, що отримані внаслідок злочинної діяльності кошти зловмисники використовували на забезпечення функціонування угруповання, придбання обладнання, необхідного для ведення та розширення протиправного "бізнесу".

З’ясовано, що наймані працівники включно з охороною працювали в дві зміни за грошову винагороду та проживали в господарських будівлях з кухнею і столовою. Плантація була обладнана високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту та повітря, датчиками температури і вологості, централізованою мережею відеоспостереження та охоронялася службовими собаками.

Кілограм готового зілля організатори збували за три з половиною тисячі євро. Перевіряється версія, що наркотик гуртовими партіями переправляли закордон.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення