На приморський напрямок прибули нові підрозділи бойовиків - Тимчук

Найбільша активність російсько-терористичних військ фіксується на приморському напрямку, ділянці від північної околиці Горлівки - від правого флангу Светлодарської дуги - до Авдіївки, Досвідченого і Пісок ; від Новгородського до Новоселівки. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

"Щільний вогонь бойовиків з гранатометів і великокаліберних кулеметів - у районі Авдіївки; зі стрілецької зброї і мінометів - в Дослідному, Пісках та в районі шахти "Бутівка".

Артилерія бойовиків вела вогонь по Красногорівці і позиціях в районі Невельського .

На передових позиціях сил АТО в районі Мар'їнки противник також застосував артилерію, тут же відзначається активність снайперської групи противника. Підтримку снайперам надають піхотні вогневі групи терористів, які або підтримують вогнем, або провокують українських бійців переміщатися на позиціях. Також підтримка снайперів бойовиків здійснюється з мінометів .

На приморський напрямок прибули нові підрозділи бойовиків. Обстріли позицій сил АТО ведуться з великокаліберних кулеметів. Вогонь ведеться з позицій на висотах північніше Широкіно, по самому Широкіно, по передових опорних пунктах сил АТО в районі Талаковки, Гнутово, Водяного, Лебединського.

Також терористи активізувалися на Луганському напрямку.

В районі Оленівки бойовиками створюється передова база постачання. У добу прибуває до 10 вантажівок з боєприпасами та предметами матеріально-технічного постачання. Основна частина вантажів перевозиться з Петровського району Донецька.

Закінчилося посилення підрозділів противника на ділянці між Первомайськом і Донецьком (Луганська обл.). Всього бойовики підтягнули в даний район мотострілецьку роту і 2 батареї 122-мм артилерії - одну батарею гаубиць Д-30 і одну батарею САУ 2С1 "Гвоздика" (саме ці арт. підрозділи нещодавно відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районі Новозвановки і Катеринівки).

На приморському напрямку після поповнення 9-го омсп російсько-терористичних військ, окупанти активно ущільнюють бойові порядки між Тельманове та Козацьке. Відзначена перекидання від Новоазовська на північ БМП, 10 одиниць автотранспорту з живою силою і 6-гарматних батарей САУ "Гвоздика" (за попередніми даними, перекидання САУ ведеться на позиції південніше Тельманове).

Керівництво "МГБ ЛНР" отримало вказівку в екстреному порядку організувати кілька "військово-патріотичних таборів для дітей. У "МГБ" це розпорядження сприйняли без ентузіазму, вказуючи, що такі заходи не входять в коло завдань "відомства",- повідомив Тимчук.

За словами Тимчука, 15.07 в аеропорт Ростова-на-Дону планується приліт делегації від Німецької комуністичної партії (Deutsche Kommunistische Partei) - до 10 осіб, після чого автомобільним транспортом - в окуповані райони Донбасу. Під час перебування на окупованій бойовиками території, за бажанням представників іноземної делегації, 17.07.2016 р. запланований виїзд до місця падіння Боїнга "Малайзійських авіаліній» (збитий російськими військовими в 2014 році). Дану поїздку будуть супроводжувати представники російських і сепаратистських ЗМІ, зняті матеріали будуть використані для дискредитації України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення