На рахунку серійного маніяка, який 8 років ґвалтував​ неповнолітніх дівчат, аж 107 ​жертв

У сусідній Білорусі у Вітебській області понад 100 неповнолітніх дівчат постраждали від насильницьких злочинів. Слідчий комітет розповів подробиці розслідування кримінальної справи щодо 35-річного чоловіка, пише видання zerkalo.io.

За даними слідства, обвинувачений з липня 2014 року по жовтень 2022 року в соціальних мережах надсилав повідомлення розпусного характеру дівчатам, які не досягли шістнадцятирічного віку, в яких схиляв їх до вступу в статевий акт та інших дій сексуального характеру, зокрема за матеріальну винагороду.

Також слідством встановлено, що у зазначений період чоловік вчинив статеві зносини та інші дії сексуального характеру з особами, які заздалегідь для нього не досягли шістнадцятирічного віку. Він же схилив неповнолітню до виготовлення порнографічних матеріалів, які надалі дівчинка відправляла йому.

Потерпілими у кримінальній справі визнано 107 дівчат.

«Згідно з висновком комплексної психолого-сексолого-психофізіолого-психіатричної експертизи, фігурант якимось психічним захворюванням, розладом статевої переваги, у тому числі педофілією, не страждав. За своїм психічним станом він може усвідомлювати фактичний характер та суспільну небезпеку своїх дій та керувати ними", - розповіли у СК.

За результатами розслідування 35-річного чоловіка звинуватили за:

  • ч. 2 ст. 167 КК (Насильницькі дії сексуального характеру);
  • ч. 1, ч. 2 ст. 168 (Статеві зносини та інші дії сексуального характеру, з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку);
  • ч. 1, ч. 2 ст. 169 (Розпусні дії, вчинені особою, яка досягла вісімнадцятирічного віку, вчинені щодо свідомо малолітньої);
  • ч. 3 ст. 172 (Залучення неповнолітнього до скоєння тяжкого злочину);
  • ч. 2 ст. 343−1 (Використання свідомо неповнолітнього виготовлення порнографічних матеріалів із зображенням).

Розслідування кримінальної справи завершено, матеріали передано прокурору для направлення до суду. Стосовно обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення