На Рівненщині 60 копачів бурштину в балаклавах влаштували сутички з поліцією

Близько 60 копачів бурштину влаштували сутички з поліцією — одягнувши балаклави і взявши дерев'яні палиці вони намагалися зупинити правоохоронців і перешкодити їм забрати автомобіль і обладнання для видобутку «сонячного каменю». Про це у п'ятницю, 1 липня, повідомив прес-відділ обласного управління національної поліції.

«Поліцейські вилучили у старателів мотопомпу, приладдя для незаконного видобутку бурштину та автомобіль. Під час вилучення бурштинокопачи надали правоохоронцям опір. Група невідомих осіб у балаклавах в кількості близько 60-ти осіб з дерев'яними палицями заблокували дорогу і погрожували застосувати фізичну силу», — йдеться в повідомленні.

На попередження співробітників поліції припинити протиправні дії не реагували, вели себе агресивно. Проте поліцейські припинили правопорушення та доставили виявлений у старателів автомобіль з мотопомпою та іншим інвентарем для видобутку бурштину в Сарненський відділ поліції.

За фактом порушення правил охорони або використання надр відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України, а за фактом опору працівникам поліції — за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці встановлюють особи зловмисників. Триває досудове розслідування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення