На Рівненщині поліцейські підстрелили собаку та її господаря (фото)

У місті Вараш при спробі затримання п'яного водія поліція поранила стороннього чоловіка і його собаку породи кане-корсо. Як повідомляє пресслужба поліції в Рівненській області, інцидент стався ввечері в четвер, 28 травня.

Патрульним повідомили, що водій Mazda 6 їхав по вулиці Набережній, ймовірно, в стані сп'яніння.

Виявивши автомобіль, правоохоронці зупинили його в житловому масиві мікрорайону Перемоги. 39-річний місцевий житель вийшов з авто, відмовившись пред'явити документи, і попрямував до 35-річного чоловіка, який знаходився у дворі будинку із собакою.

"Зауваження про необхідність одягнути повідок та намордник псові його власник проігнорував. Тварина накинулася на 33-річного сержанта поліції. Відповідно до Закону України "Про Національну поліцію", працівник поліції застосував вогнепальну зброю і для знешкодження тварини, яка загрожує життю чи здоров’ю поліцейського. Пострілом правоохоронець травмував собаці лапу. Це розлютило чоловіків, тож 35-річний варашівець, тримаючи в руках повідок із металевим ошийником, почав наносити ним удари по голові та тулубу сержантові, а 39-річний "напарник" - шарпав за одяг, наносив тілесні ушкодження та намагався відібрати табельну вогнепальну зброю. Правоохоронець, повідомивши зловмисникам про намір застосування зброї, вистрілив у ногу 35-річному власнику собаки, а після цього, застосувавши сльозогінний газ, поліцейські одягнули на чоловіка кайданки. 39-річний житель Вараша із місця події втік", – сказано в повідомленні поліції.

Правоохоронці отримали незначні тілесні ушкодження, також була пошкоджена їхня службова Toyota Prius, з якої в ході сутички зірвали номерні знаки і розбили лобове скло. Власник собаки був госпіталізований в травмпункт, загрози життю немає. Самого водія правоохоронці розшукали через деякий час.

Обох затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 39-річному варашівцю повідомили про підозру у вчиненні опору працівникам правоохоронного органу та нанесення тілесних ушкоджень за частиною 2 статті 342 та частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення