На Рівненщині рекетири вимагали з чоловіка $6,5 тисячі неіснуючого боргу (фото)

Оперативники Головного управління внутрішньої безпеки СБ України викрили на Рівненщині групу рекетирів. Задокументовано, що учасники вимагали з потерпілого $6,5 тисячі неіснуючого боргу. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що у разі несплати грошей зловмисники погрожували місцевому мешканцю фізичною розправою. Чоловік, побоюючись за своє життя та здоров’я, передав підозрюваному 5 тисяч доларів США.

У ході досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що організатором групи вимагачів є український громадянин. Він налагодив незаконний збут, придбання, пересилання, перевезення, переробку бурштину на території Рівненщини.

Стосовно інших учасників тривають слідчі дії для прийняття процесуального рішення.

Правоохоронці затримали одного із учасників групи згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

У ході проведення обшуків за місцем проживання затриманого було вилучено автомобіль та інші предмети, які мають доказове значення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення