На Рівненському полігоні вибухнув "міномет Пашинського"- багато жертв: всі подробиці

 Обозреватель

На Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з бойової підготовки трое військових загинули і дев'ятьотримали поранення в результаті розриву міномета "Молот", виробництво якого лобіював нардеп від "Народного фронту", голова парламентського комітету з оборони Сергій Пашинський.

Як повідомила прес-служба Міністерства оборони, відомство вже розпочало службове розслідування.

При цьому навчання на полігоні поки призупинені.

Всі постраждалі - військовослужбовці 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді.

У свою очеред в прес-службі Закарпатської ОДА ссообщілі, що загиблих - четверо.

"Двоє бійців загинули на місці, двоє по дорозі в лікарню. Двоє із загиблих - жителі Ужгорода, один - Перечина", - йдеться в повідомленні ОДА.

Але в командуванні Сухопутних військ не підтвердили цю інформацію.

"Інформація, яка у мене є на даний момент (я її уточнював у оперативного чергового) наступна: загиблих троє військовослужбовців від травм, несумісних з життям, і 9 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Саме троє з них... важкі", - сказав глава прес -центру командування Сухопутних військ ЗСУ Іван Арефьев.Арефьев в ефірі телеканалу "112 Україна".

За його словами, цих трьох поранених з Рівненського госпіталю на вертольоті транспоровани до Львівського військового шпиталю. Шестеро військовослужбовців з пораненнями середньої тяжкості в даний час знаходяться на лікуванні в Рівненському госпіталі.

"На жаль, 06.07.2018 близько 05:45 під час виконання учбово-бойових завдань на загальновійськовому полігоні в Рівненській області з життя пішло троє патріотів та захисників рідної землі: капітан Тихоновський Валерій Тимофійович, командир мінометної батареї військової частини А1778, 1978 р.н., солдат Власов Дмитро Олегович, старший навідник міномету 1 мінометного взводу мінометної батареї військової частини А1778, 1996 р.н., солдат Пишкар Юрій Юрійович, майстер – номер обслуги 1 мінометного взводу мінометної батареї військової частини А1778, 1975 р.н." - повідомив на своїй сторінці в Facebook Закарпатський обласний військовий комісаріат.

Як заявили у Міноборони, основною версією вибуху міномета є порушення заходів безпеки.

"Наразі розглядається кілька версій, що призвели до НП. Основною версією є порушення заходів безпеки під час проведення навчань", - йдеться у повідомленні прес-служби МО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення