На що звернути увагу при оформленні кредиту онлайн

Сьогодні отримати кредит онлайн в Україні без відмови можна в одній з мікрокредитних компаній (МКК). Знайти їх легко в мережі Інтернет. З огляду на простоту і високу швидкiсть отримання, онлайн-кредити користуються величезною популярністю серед населення. Це короткострокові позики, які видаються невеликими сумами людям для закриття термінових фінансових питань. Українців приваблює зручність оформлення (мінімум документів) і те, що не потрібно їхати в офіс кредитора.

Кредит на карту без відмови: умови отримання

Отримати позику без відмови сьогодні абсолютно реально навіть людям з поганою кредитною історією. Більшість МФО закривають на це очі, надаючи позичальникам шанс виправити ситуацію, поліпшивши свій кредитний рейтинг. Основними умовами отримання грошей в борг є відповідність віковим рамкам (18-75 років), наявність українського громадянства, паспорта, ІПН.

Крім цього, щоб взяти кредит онлайн без відмови, необхідно мати доступ в інтернет, мобільний телефон з активним номером, E-mail, карту банку.

Переваги та особливості онлайн кредитування

Переваг у онлайн-кредитування маса:

  • Простота оформлення, мінімум документів.
  • Висока швидкість прийняття рішення кредитором.
  • Не потрібні поручителі, застава.
  • Позику можуть отримати особи, які працюють неофіційно, тимчасово непрацюючі, пенсіонери, студенти, мами в декреті.
  • Цілодобова робота кредитних компаній (сайти працюють 24/7).
  • Є можливість взяти позику під 0%.

Особливістю онлайн-кредитів є зручність управління своєю позикою. При реєстрації на сайті кредитора кожен позичальник отримує свій особистий кабінет. Через нього відбувається спілкування з позикодавцем: тут, не залишаючи дому, можна погашати, продовжувати, збільшувати свій кредит. В особистому кабінеті завжди видно статус кредиту, суму заборгованості і т.д.

Чи можна не платити по кредиту, якщо договір був підписаний онлайн

Деякі люди вважають, що підписаний в онлайн-режимі електронний кредитний договір не має юридичної сили і кредит можна не погашати. Насправді це велика помилка, тому що така угода зобов'язує позичальника повернути кошти, так само як і банківські паперові договори.

Якщо не платити за цим договором, згідно з його умов і термінів, позичальникові нараховується пеня і штраф. А в найскладніших випадках справа доходить до суду або втручання колекторських агентств.

Особливості онлайн кредитування

Вирішуючи питання, де взяти гроші в кредит, і вступаючи в кредитні відносини з МФО, слід бути максимально уважним і обережним. Надійні компанії працюють за ліцензією від Нацкомфінпослуг України. Вони легальні, діють в рамках законів, несуть відповідальність перед клієнтами. Але є шахрайські структури, що працюють без ліцензії, які несумлінно ставляться до позичальників. Наприклад, протизаконно використовують паспортні дані (оформляють на них кредити, а погашати доведеться вам), або приховують реальний обсяг комісій, ставок, штрафів. Тому краще взаємодіяти тільки з перевіреними МФО.

У яких випадках можна отримати відмову в видачі кредиту?

Розчарування чекає громадян, які на момент звернення в МФО не досягнули 18-річчя, або, навпаки, вийшли з допустимого віку, встановленого конкретним кредитором. Також відмову можуть отримати особи, які мають відкриті прострочені кредити в інших фінустановах або дуже погану кредитну історію. Вказівка помилкових даних про себе теж провокує відмову кредитної організації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення