На сміттєзвалищі під Києвом виникла пожежа - ДСНС

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України у четвер повідомили, що біля села Трипілля Обухівського району Київської області 13 липня на недіючому полігоні твердих побутових відходів сталася пожежа на площі близько 6 гектарів.

" 13 липня 2016 року до Головного управління ДСНС у Київській області надійшла інформація про загорання на полігоні твердих побутових відходів розташованого поблизу с. Трипілля Обухівського району, окремими осередками на площі близько 6 га.

До місця події від ДСНС було спрямовано 7 пожежних автоцистерн та 37 чол. особового складу.

О 19 год. 25 хв. пожежу локалізовано. Гасіння пожежі здійснювалося безперервно всю ніч.

Станом на 8 год. 14 липня площу пожежі вдалося зменшити до 1,5 га, роботи продовжуються, ситуація повністю контрольована.

На цей час до гасіння пожежі залучено 14 од. тех. та 49 чол., у тому числі від ДСНС 8 од. тех. та 42 чол. Координацію робіт здійснює штаб пожежогасіння на чолі із начальником Головного управління ДСНС у Київській області.

Полігон твердих побутових відходів займає площу близько 14 га, належить Трипільській сільській раді, приймав сміття із міст Обухів, Українка та с. Трипілля, на даний час не функціонує",- повідомляє прес-служба ДСНС

Остання масштабна пожежа на сміттєзвалищі сталася наприкінці травня у селі Грибовичі на Львівщині. Тоді під завали потрапили троє рятувальників й еколог львівського комунального підприємства. Рятувальників знайшли мертвими, а тіло комунальника досі шукають.

Нагадаємо, що раніше "Надзвичайні новини" вже писали про те, що сміттєзвалище у Трипіллі димить цілий рік. Сміттєзвалище у понад 5 гектарів тут закрили три роки тому, але від систематичних і постійних підпалів тут не мають спокою щодня. "Загасити ми не можемо, бо воно 15-20 метрів всередині. Пригашуємо, щоб не дати розповсюдитись по всій території", - розповідав голова Трипільської сільської ради Анатолій Дегтяр.

Більше про пожежі на сміттєзвалищах по всій Україні та про те, чому справжні проблеми зі сміттям для України ще попереду, читайте у матеріалі "Сміттєва мафія: що роблять цигани на найбільшому в Україні звалищі? (відео)".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення