На Сумщині чоловік замінував автівку знайомого

Таке рішення сьогодні виніс Конотопський міськрайонний суд. Нагадаємо, що 57-річний підприємець з Конотопу, аби розрахуватися за власні борги через посередника вимагав в свого знайомого гроші. Для того, аби продемонструвати останньому серйозність власних намірів, вдався до радикальних заходів : закріпив до днища його автівки гранату. Про це повідомляє Нацполіція.

"Під час проведення слідчих дій з’ясувалось, що підозрюваний заборгував кредиторам значні кошти. Вихід з ситуації знайшов досить своєрідний : вирішив відібрати їх у свого знайомого, який теж займається підприємницькою діяльністю. До «справи» зловмисник залучив ще одного приятеля,. Роль, яку відвів спільнику – телефоном зачитати обраній жертві текст записки з вимогою віддати 35 тис. доларів. А сам, при нагоді, закріпив під днищем автівки підприємця гранату РГД-5, яку в подальшому виявили на станції техобслуговування. Після звернення чоловіка до правоохоронних органів працівники поліції та прокуратури вжитими заходами вирахували і затримали як вимагателя, так і його напарника. Останні в усьому зізнались.

Під час обшуку за місцем роботи організатора були знайдені та вилучені незареєстрований пістолет та більше півсотні патронів",-йдеться у повідомленні

На сьогодні дії самого організатора кваліфікуються за двома статтями кримінального кодексу України : ст. 263 ч.1 (Незаконне поводження з бойовими припасами ) та ч.2 ст 189 ( Вимагання). Не уникне відповідальності і його спільник. Відносно нього також розпочате кримінальне провадження за вимагання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення