На Сумщині слідчий-хабарник запропонував підозрюваному "зам'яти" справу за 7 тисяч грн

Бійка між двома жителями Сумської області закінчилась кримінальним провадженням, розпочатим поліцією. Хлопцеві, який завдав легких тілесних ушкоджень своєму опонентові, загрожувала відповідальність. Слідчий поліції запропонував йому зам’яти справу, за винагороду – 7 тисяч гривень. В результаті чого сам став фігурантом злочину. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

До Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся мешканець Сум. 19-річний юнак повідомив, що слідчий Краснопільського відділу ГУНП у Сумській області вимагає з нього хабара.

Під час перевірки було встановлено, що заявник нещодавно був учасником бійки. Опісля його опонент звернувся до медиків, а лікарі, в свою чергу, повідомили про факт побиття поліції. Крім того, рідні побитого хлопця теж написали заяву до правоохоронців. Подію було зареєстровано та розпочато кримінальне провадження за ознаками ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Під час спілкування слідчий, в провадженні якого перебували матеріали справи, зазначив фігурантові бійки, що проблему можна вирішити без слідчої та судової тяганини, але це «коштуватиме» 7 тисяч гривень. Гроші потрібно було перерахувати на банківську картку, реквізити якої поліцейський передав сумчанину.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратурою Сумської області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Спільно з працівниками СБУ оперативники ДВБ НПУ задокументували факт зарахування на картку слідчого першої частини хабара – 4 тисяч гривень, а наступного дня – решти. 26-річного старшого лейтенанта поліції затримали спільними діями внутрішньої безпеки НПУ, СБУ та прокуратури Сумщини, за сприяння ГУНП області, у службовому кабінеті.

Тривають заходи щодо оголошення викритому на корупції поліцейському підозри та обрання міри запобіжного заходу. Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення