На Сумщини «смотрящему» виправної колонії повідомили про підозру за поширення злочинного впливу

На Сумщині так званому «смотрящему» повідомили про підозру. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Мова йде про 27-річного чоловіка, засудженого у 2013 році до 13 років позбавлення волі. Покарання відбуває в одній із виправних колоній Сумщини. Там здобув статус так званого «смотрящого», призначив своїх помічників з числа арештованих, встановив та контролював дотримання «злодійських законів», здійснював збір коштів, у тому числі здобутих злочинним шляхом, для поповнення так званого «общака» та відповідав за їх розподіл. Тим засудженим, хто не бажав підкорюватися правилам зловмисника та виконувати його вказівки, завдав тілесних ушкоджень.

Також відомо, що «смотрящий» організував злочинну діяльність угруповання та налагодив канал постачання наркотиків та психотропів до спецустанови. Місцеві мешканці, які раніше також перебували у стінах колонії, доставляли «товар» на територію колонії шляхом перекидання.

Викрили протиправну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Сумській області з колегами-правоохоронцями. 17 вересня вони затримали зловмисників під час чергової спроби доставити наркотики до виправної установи та повідомили про підозри за незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, у тому числі і їх лідеру.

Важливо: правоохоронці зібрали матеріали, що підтверджують причетність «смотрящого» до встановлення та поширення злочинного впливу на території виправної колонії. За такі дії чоловікові додатково оголосили ще одну підозру за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9-ти до 15-ти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівнитцва Сумської обласної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення