На Сумщині студентів із Китаю відправляють на карантин

Студентів із Китайської Народної Республіки відправляють на двотижневий карантин у зв’язку з поширенням смертельного коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Сумської обласної державної адміністрації.

"Наразі ректорам СНАУ та СумДПУ, СумДУ, де навчаються іноземні студенти з Китайської Народної Республіки, вже направлені листи стосовно організації протиепідемічних заходів для осіб, які протягом зимових канікул відвідували Китай, насамперед місто Ухань, провінція Хубей. Мова йде про ізолювання групи китайських студентів на період проведення медичного спостереження протягом 14 днів з моменту їх повернення, а також вжиття заходів щодо відтермінування повернення в Суми на навчання інших осіб з Китайської Народної Республіки до окремого рішення Кабінету Міністрів України", – сказано у повідомленні.

Так, за оперативними даними, у сумських вишах навчається 270 студентів з Китайської Народної Республіки.

Повідомляється, що на Сумщині вже визначені госпітальні бази, що призначені для надання медичної допомоги постраждалим особам, які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV, а також при ускладненні епідемічної ситуації, пов’язаної з вірусом 2019-nCoV для дітей і дорослих.

Окрім цього, створені дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги у складі інфекціоніста, анестезіолога, пульмонолога, анестезиста, які працюватимуть у цілодобовому режимі.

"Наразі вживаються заходи щодо поновлення необхідного запасу засобів медичного призначення, захисного одягу, засобів захисту органів дихання, профілактичних препаратів, дезінфекційних засобів тощо", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, до Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні госпіталізували шістьох студентів з Китаю. У них не підтвердили коронавірус, однак, їх залишили на карантині на кілька тижнів, щоб закінчився максимальний інкубаційний період нового коронавірусу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення