На Сумщині військовий у клубі намагався підірвати гранату

Перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, 32-річний військовослужбовець погрожував відвідувачам одного з сільських клубів в Кролевецькому районі гранатою, обіцяючи її підірвати. Невідомо до яких трагічних наслідків призвели б дії чоловіка, якби в ситуацію вчасно не втрутились правоохоронці. Вони відібрали у чоловіка вибухонебезпечні предмети та затримали його в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України. Правопорушнику вже оголошена підозра у вчиненні злочину за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». За «розваги» з гранатами йому загрожує до семи років ув’язнення. Про це йдеться на сайті Нацполіції

Ввечорі до чергової частини Кролевецького відділення поліції надійшов виклик від сільського голови одного з сіл району. Чоловік повідомив правоохоронців, що в приміщенні сільського будинку культури нетверезий 32-річний місцевий житель, який прибув до села у короткострокову відпустку, чіпляється до відвідувачів та лякає предметом, схожим на гранату. На місце виклику негайно прибула слідчо-оперативна група поліцейського відділку.

«В клубі правоохоронців зустріли перелякані відвідувачі, які вказали на сп’янілого чоловіка, який вів себе зухвало, чіплявся до людей та голосно лаявся, - коментує Олег Переход, начальник Кролевецького відділення поліції. - Наблизившись до нього, поліцейські відчули сильний запах алкоголю й запідозрили, що чоловік знаходиться в стані алкогольного сп’яніння й не може контролювати свої дії. Тож, аби він не завдав шкоди собі або оточуючим, правоохоронці були змушені надягти йому кайданки й провели зовнішній огляд, в ході якого виявили два предмета, зовні схожі на гранати «Ф-1» та «РГД-5». Як з’ясували поліцейські, чоловік являється військовослужбовцем й на даний час перебуває у короткостроковій відпустці».

Правоохоронці доставили чоловіка до медичного закладу, де він пройшов медогляд та здав аналізи на вміст алкоголю в крові. За результатами аналізів в його крові виявили 2,6 проміле алкоголю. Тож, невідомо до яких наслідків призвели б дії чоловіка того вечора, якби в ситуацію вчасно не втрутились правоохоронці.

Вилучені предмети вже направлені на експертне дослідження. А військовослужбовцю оголошено про підозру за вчинення злочину, що підпадає під кваліфікацію ст. 296 ч.4 Криминального кодексу України «Хуліганські дії, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого, або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень». Санкція статті передбачає до семи років ув’язнення. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ведеться слідство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення