На Сумщині затримали зловмисників, які поцупили фуру з відеотехнікою вартістю 5,8 млн гривень

Працівники Слідчого управління поліції та прокуратури Сумської області, за оперативним супроводом співробітників Департаменту карного розшуку Нацполіції, провели спецоперацію та затримали чотирьох осіб. Зловмисники ще у грудні минулого року викрали фуру з телевізорами та моніторами. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області

Поліцейські встановили, що житель м. Чернігів, який вже був неодноразово судимий за вчинення тяжких і особливо тяжких корисливих злочинів, дізнався про договір купівлі-продажу. Його було укладено мід російським виробником телевізорів торгівельної марки «LG» та двома київськими підприємствами. І вже з листопада 2017 року зловмисник почав ретельно планувати викрадення вказаного майна. Перш за все, він залучив до протиправної діяльності ще трьох осіб. Далі орендував у жителя Глухівського району Сумської області гараж-бокс. Наступним кроком стало працевлаштування одного зі спільників водієм до підприємця-перевізника.

27 грудня 2017 водій, керуючи фурою, завантаженою 1067 телевізорами та 9 моніторами, перетнув державний кордон України на міжнародному пункті пропуску «Бачівськ» Глухівського району Сумської області. Попри домовленість із київськими підприємствами, водій доставив товар до орендованого напередодні гаража в Глухівському районі.

У подальшому викрадене майно учасники злочинної групи перевантажили в інші транспортні засоби та доставили до м. Чернігів, де його реалізували. Вартість викрадених телевізорів та моніторів становить 5 млн 836 тис грн, автотранспорт оцінений у 446 тис грн.

«Сьогодні проведено 14 обшуків на території Сумської, Чернігівської, Київської та Вінницькій областей за місцем мешкання фігурантів та в їх гаражах і в імовірних місцях перебування викраденого майна (склади та інші приміщення). У ході обшуків вилучено частину викрадених телевізорів, транспортні засоби, документи, димові шашки, боєприпаси, а також 26 тисяч доларів США готівки», - повідомив заступник начальника поліції Сумської області Олег Григоров.

Чотирьох осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває, затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення