На Тернопільщині люди масово захворіли на сальмонельоз

 Канал 24

У Збаражі на Тернопільщині трапився спалах сальмонельозу. Станом на ранок п’ятниці, 6 квітня, зареєстровано 27 випадків захворювань.

Про це повідомив обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зазначимо, що із 27 хворих на сальмонельоз осіб 23 – діти. При цьому активно виявлено 11 хворих. Всі хворі діти були інфіковані у період з 22 по 23 березня.

Останні хворі виявляються за результатами лабораторних обстежень.

Фахівці тернопільського лабораторного центру МОЗ України встановили, що фактором передачі недуги стали сирі курячі яйця, інфіковані сальмонелою. А обставинами, за яких діти заразилися сальмонелою, стали порушення технології приготування страв та неналежне утримання харчоблоку в закладі.

Наразі продовжується здійснюватись комплекс протиепідемічних заходів задля локалізації та ліквідації вогнища сальмонельозу.

Що таке сальмонельоз? Інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії роду Salmonella. Характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму, а іноді й сепсису та гнояків у внутрішніх органах.

У 96-98% випадків інфікування пов'язане зі споживанням забрудненої сальмонелами їжі. У харчових продуктах, особливо в напівфабрикатах, сальмонели не лише зберігаються, але й швидко розмножуються. За ризиком забруднення сальмонелами продукти харчування розташовують так: м'ясо тварин і вироби з нього, риба і морепродукти, яйця і вироби з них, молоко і молокопродукти, овочі та фрукти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення