На Тернопільщині на сміттєзвалищі знайшли кістки зниклого 16-річного юнака (фото)

На стихійному сміттєзвалищі Підволочиська знайшли людські рештки. Експерти підтвердили, що кістки зі смітника належать 16-річному тернополянину, зниклому 17 років тому, повідомили у поліції Тернопільщини.

"Ще у серпні 2021 року на стихійному сміттєзвалищі Підволочиська люди знайшли людські кістки. Проведеними оперативними заходами стало відомо, що кості можуть належати зниклому 16-річному місцевому жителю. Упродовж сімнадцяти років брат та мама розшукували хлопця. Проте лише через 17 років товариші зниклого зізналися, що юнак мертвий. Очевидці повідомили, що у ніч зникнення вони їздили на закинуту ферму за кольоровим металом. Товариш заліз в електрощитову, яка виявилася підключена до мережі, і хлопця вдарило струмом. Він помер на місці події. Друзі злякалися і вирішили поховати тіло самостійно. Вони вивезли знайомого за село і закопали на стихійному сміттєзвалищі", - розповіли у поліції.

Пошуки решток кісток тривали не один день. Після цього їх направили на дослідження. ДНК-експертиза підтвердила, що кістки належать зниклому хлопцеві. Не виявили фахівці на рештках жодних ушкоджень, які б свідчили про насильницьку смерть.

За даними місцевих ЗМІ, мова йде про Юрія Семенюка. Коли родичі почули версію його загибелі, то самотужки почали перекопувати сміттєзвалище, пізніше їм допомагали правоохоронці та громада. Врешті-решт брат загиблого та його дружина знайшли кістки. Після експертиз знайдені кістки передали родині хлопця, щоб вони могли їх поховати.

Родичі Юрія Семенюка хочуть, аби людей, які приховали цей нещасний випадок та закопали тіло, все-таки покарали. Однак, згідно з поясненнями юристів, це малоймовірно, адже строк давності по статті 396 (приховування злочину) давно минув.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення