На Тернопільщині врятували 7-х любителів підлідної риболовлі

В Україну прийшло потепління. Тернопільщина не виняток. Проте ні підняття температури, ні швидке танення криги на водоймах не зупиняє любителів риболовлі, яка на весні набуває ознак екстремальної розваги. Не зважаючи на небезпеку, сповнені азарту та адреналіну вони й далі продовжують займатися улюбленою справою. Про це повідоляє ДСНС

Проте, 27 березня не один рибалка, що вийшов на кригу пошкодував про своє необачне рішення. Цього дня до пожежно-рятувальної служби надійшло одразу три повідомлення про людей, що через нехтування вимогами безпеки опинились в небезпеці.

Так, о 13:51 до оперативно-диспетчерської служби Управління надійшло повідомлення про те, що на крижині Тернопільського ставу, яка відкололась від загальної маси перебувають троє рибалок. На виклик вирушило чергове відділення 1-ї ДПРЧ Управління, яке за допомогою катера на повітряній подушці «Марс 700» доставило потерпілих на берег.

Ще один виклик до Служби порятунку надійшов о 14:06. Випадкові свідки повідомили про двох рибалок, що провалилися під кригу на ставі в селі Горішній Івачів Тернопільського району. До місця події направлено рятувальне відділення ДПРЧ-1 та черговий караул ДПРЧ-3. За допомогою рятувального катамарана рибалок доставлено на берег. Потерпілі від надання домедичної допомоги та госпіталізації відмовились.

Проте і цей випадок не був останнім. Чергове повідомлення про людей, що опинились у крижаній воді надійшло до рятувальників о 14:11. На Тернопільському ставі під лід провалилися двоє рибалок, які самостійно вибралися на кригу, але через тонкий лід не в змозі були самостійно дістатися до берега. На місце події направлено рятувальне відділення АРЧ АРЗ СП Управління, яке за допомогою рятувальних мотузок витягнуло потерпілих на берег. Потерпілі від надання домедичної допомоги та госпіталізації відмовились.

Від так, станом на 16:00, бійці ДСНС врятували на водоймах 7 любителів підлідної риболовлі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення