На торговому майданчику Facebook продають наркотики, зброю і людей, - ЗМІ

 Лівий берег

На торговому майданчику Marketplace, запущеному Facebook у вівторок, 4 жовтня, почали продавати зброю і наркотики.

Про це повідомляють журналісти видання Mic. За словами кореспондентів, пошук заборонених законом товарів зайняв у них близько 10 хвилин.

Окрім того, вони виявили на Marketplace оголошення про надання сексуальних послуг і продаж тварин, а також людей. Пости про продаж людей розміщували в основному жителі Нью-Йорка, зазначає видання.

Не обійшлося і без гомофобських і расистських пропозицій і списків з фотографіями напівоголених жінок з написом "продано", пише Mic.

Автори матеріалу не впевнені в автентичності виявлених ними оголошень. Журналісти припускають, що їх могли розмістити тролі, які намагаються посіяти хаос на новому майданчику.

На закиди з боку користувачів і ЗМІ адміністрація Facebook опублікувала список товарів, заборонених до продажу на Marketplace, чим підтвердила, що продаж зброї, наркотиків, тварин, а також реклама товарів і послуг для дорослих на ресурсі незаконні.

Про створення додатка Marketplace для купівлі-продажу товарів Facebook оголосив 3 жовтня. На торговому майданчику не планують стягувати комісії з продавців чи покупців, що дає їй перевагу перед eBay і Amazon.

Як повідомляли у вересні, засновник і голова Facebook Марк Цукерберг має намір вкласти $3 млрд у боротьбу з хворобами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення