На Україну насувається сніговий шторм

У понеділок, 24 лютого, на Україну звалиться справжній скажений ураган, в результаті чого посилиться вітер і почнеться снігопад.

За словами синоптиків, виною цьому циклон "Юлія". Він сформувався у відкритих водах Атлантики на захід від Ірландії і за добу добереться до заходу нашої країни.

Синоптики обіцяють 23-24 лютого ускладнення погодних умов: очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, вночі 24 лютого у західних, вдень у південно-східних областях місцями значні опади; в України 23 лютого посилення вітру до 15-22 м/с, 24 лютого місцями, крім північно-східної частини, сильний вітер 25-28 м/с.

У Карпатах сніг, вночі 24 лютого сильна заметіль, на дорогах снігові замети, ожеледиця, 23 лютого пориви вітру 25-30 м/с, 24 лютого – 40 м/с. Ускладнення погодних умов 23 лютого відповідає I рівню (жовтому), 24 лютого – II (помаранчевомк) рівню небезпеки.

Як розповіла на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталія Діденко, циклон принесе сильні опади і скажений штормовий вітер.

"Цей східний гість буде не просто вітерцем, свіжим вітром або будь-яким іншим поетичним метеоявищем, а саме штормовим вітром. Принаймні, будівельники і паркувальники автомобілів, дуже і дуже уважно поставтеся до цього прогнозу", – сказано в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення