На Вінниччині «кіборга» засудили на три роки за прапор України

 ТСН

У Вінницькій області двічі пораненого захисника ДАП Миколи Лаврика засудили за крадіжку державного прапора.

За словами Лаврика, брудний і пом'ятий, як ганчірка, прапор висів на зігнутій трубі на в'їзді в село Бандышевка. «Кіборг» говорить, що зняв його, тому що власними очима бачив, як у Донецькому аеропорту хлопці вмирають за прапор, повідомляє ТСН.

"Як-то всередині все перевернулося, коли побачив. Я його і забрав. Прапор України не має в такому стані бути. Якщо він старий, брудний — значить, він їм не потрібен. Я його забрав додому, почистив, виправ і залишив у себе,"-розповів Микола Лаврик

На наступний день сільський голова заявив про крадіжку на суму, яка підпадає під статтю. У поліцію він надав довідку про те, що державний прапор перебував на балансі і коштував 300 гривень.

Суд постановив покарати атошника трьома роками позбавлення волі, хоча адвокати доводили, що прапор коштує дешевше і під цю статтю не підпадає.

До послуг юриста «кіборг» вдався лише після того, як почув безглуздий вирок і зрозумів потребу в апеляції. Під час роботи адвокат з'ясував чимало цікавого, у тому числі і те, що насправді прапор за нібито 300 грн на балансі сільради не перебував.

У поліції та прокуратурі вибачилися за дії своїх підлеглих і обіцяють провести службові розслідування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення