На Вінниччині молодики побили та пограбували 96-річного ветерана

За процесуального керівництва Тульчинського відділу Немирівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави двом жителям Кіровоградської області, які на початку січня 2021 року вчинили розбійний напад на пенсіонера, ветерана Другої світової війни, жителя одного із сіл Тульчинського району. Про це повідомляє місцева прокуратура.

Досудовим розслідуванням установлено, що 03 січня 2021 року, двоє жителів іншої області, які перебували на тимчасових заробітках у Тульчинському районі, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, із застосуванням фізичної сили, здійснили напад на 96-річного пенсіонера, який проживав сам. Нападники із застосуванням фізичної сили заволоділи грошовими коштами літнього чоловіка в сумі 6 тис. гривень та його мобільним телефоном.

Вказані дії підозрюваних кваліфіковано за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

Відповідно до статті ст. 12 КК України, такий злочин відноситься до категорії особливо тяжких, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення