На Вінниччині попередили вбивство чоловіка, якого “замовив” рідний брат (відео)

 УНН

Вінницькі правоохоронці попередили вбивство чоловіка, якого “замовив” рідний брат, а на Харківщині правоохоронці затримали двох кілерів, які кілька місяців стежили за постраждалим. Про це повідомив в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян, передає прес-службу Нацполіції.

За його словами, в родині вінничан виник конфлікт через переділ права власності на квартиру. Батько, який проживав з молодшим сином в квартирі, відмовлявся зареєструвати там дочку і старшого сина, які також претендували на житло.

Конфліктна ситуація переросла у з’ясування стосунків за допомогою сили. Старший син, захищаючи сестру, підняв руку на батька. Аби помститися старшому братові, 22-річний вінничанин наважився на злочин та замовив його вбивство.

“Ціна питання — 10 тисяч гривень. Виконавець — раніше судимий. Спочатку планувалося вбити усю родину старшого брата разом з дружиною та дочкою. „Помилували“ та обмежились лише чоловіком”, ­— зазначив В.Троян.

Поліцейські інсценували вбивство, а в якості підтвердження виконання злочину передали замовнику фотографії закривавленого брата разом з його паспортом. Після цього молодика затримали бійці спецпідрозділу поліції КОРД.

За цим фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч.3 ст.27, п. 11, ч. 2 ст. 115 (готування до умисного вбивства на замовлення) Кримінального кодексу України.

Окрім того, у Харкові оперативники карного розшуку затримали зловмисників, які “боролися” за розподіл сфер впливу.

“Зловмисники планували злочин майже три місяці та заздалегідь приєднали до автомобіля потерпілого пристрій для стеження. Ціна питання — 8 тисяч гривень. Під час замаху потерпілий отримав вогнепальні поранення грудної клітини та руки, був госпіталізований”, — повідомив В.Троян.

Оперативники карного розшуку вилучили у зловмисників два автомата Калашникова, пістолет “ТТ” та набої до них. Вказану зброю та боєприпаси підозрювані закопали на пустирі, а неподалік залишили автомобіль, на якому спостерігали за постраждалим.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вчинення умисного вбивства) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення