На Волині під час затримання наркобанди злодій порізав поліцейського

 ТСН

Правоохоронцям вдалося перекрити міжнародний канал контрабанди наркотичних речовин через кордон.

Поліцейські затримали сімох учасників організованої групи наркозлочинців, яка займалась збутом на території Волинської області наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів. Під час затримання був поранений один із правоохоронців.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

"20 листопада під час першого етапу реалізації матеріалів кримінального провадження правоохоронці в селі Угринів Львівської області неподалік державного пункту пропуску затримали організатора злочинної групи та кур’єра із великою кількістю прекурсорів. Зокрема, в них було вилучено близько 100 пігулок прекурсору псевдоефедрин", - йдеться у повідомленні.

Також були затримані інші учасники банди, семеро фігурантів організованої групи є мешканцями Нововолинська, віком від 30 років до 46 років. Окрім чоловіків до складу організованої групи входила й 45-річна жінка.

Під час затримання один із зловмисників чинив опір поліцейським і порізав правоохоронцю ножем руку. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням службових обов’язків) та ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу).

Також зазначається, що 21 листопада правоохоронці провели санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів організованої групи, вилучивши приблизно 100 таблеток наркотичного засобу "Субітекс", гроші та інші речові докази у кримінальному провадженні. Вилучене відправили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Наразі досудове слідство у справі триває. Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів та прекурсорів, вчинений у складі організованої групи ) Кримінального кодексу України. Організатору групи та жінці-кур’єру оголошено також підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів чи прекурсорів) та ч.2 ст.311 (незаконне перевезення прекурсорів у великих розмірах з метою збуту) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання від 9 до 15 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання всім затриманим особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення