На Волині школярку врятували від груп смерті

 СЕГОДНЯ

У Луцьку поліцейським вдалося запобігти самогубству школярки, яка стала учасником суїцидальної групи в соцмережі. Як виявилося, дівчинку зупинили за крок до непоправного – останнього завдання т. зв. "Квесту".

"Неповнолітня дійшла до 50-го кроку інтернет-пастки. Попередити суїцид вдалося завдяки небайдужим громадянам та працівникам навчального закладу. Зараз з дитиною працюють кваліфіковані психологи. За фактом доведення до самогубства відкрито кримінальне провадження", – зазначив начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко.

Як додають у прес-службі волинської поліції, фанати таких спільнот називають себе "китами" або "летючими китами". Адміністратори групи ставлять перед зареєстрованими учасниками-дітьми різні завдання, включаючи нанесення собі каліцтв або болю. Фінальне завдання – накласти на себе руки і зафіксувати момент смерті на відео в онлайн.

Нагадаємо, до України докотилися хвилювання з приводу груп в соцмережах, в яких підлітків, нібито, підштовхують до суїциду. Близько року тому хвиля обурення піднялася в Росії, де самогубства школярів пов'язували з віртуальними спільнотами, в назвах яких фігурують слова "синій кит", "море китів" і "тихий будинок".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення