На Заході озвучили сумний прогноз по Донбасу

 Апостроф

Затяжний характер війни на Донбасі призводить до того, що вона випадає з поля зору суспільства, а Росія не планує змінювати своє ставлення до України.

Про це в інтерв'ю розповів голова Європарламенту в 2002-2004 роках, нині керівник місії ЄП щодо реформування Верховної Ради України Пет Кокс.

"Але саме тому, що вона (війна на Донбасі - ред.) постійно триває, вона перестає проникати в свідомість навколишнього світу так сильно, як раніше. Ці новини стають фоном, а не новиною для першої смуги. А опиняючись поза новинами, ви ризикуєте виявитися поза увагою людей", - зазначив політик.

При цьому перевибори президента Росії Володимира Путіна не можуть ніяк вплинути на стан справ на Донбасі, що дає підстави робити песимістичні прогнози.

"Я вважаю, що політика президента Путіна щодо України була і залишається глибоко цинічною і дуже корисливою, щоб очікувати змін у цьому цинізмі в найближчому майбутньому. Боюся, те, що відбувається на Донбасі, може перетворитися (якщо можна так висловитися, тому що це трохи суперечливе використання мови) в важкий заморожений конфлікт ", - повідав Кокс.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення