На Закарпатті контрабандисти напали на прикордонників (фото)

Один із контрабандистів намагався наїхати на прикордонників автомобілем, а інший розгромив службове авто. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зазначається, що напередодні прикордонники Мукачівського загону виявили шість пакетів із сигаретами і затримали чоловіка в гідрокостюмі біля річки Тиса, по якій проходить українсько-румунський кордон. Затриманим виявився 23-річний житель міста Рахів.

Пізніше був зупинений автомобіль Volkswagen Golf, водій якого, за словами затриманого, повинен був забрати його після переправки цигарок до Румунії.

На вимогу правоохоронців водій авто відмовився надавати прикордонникам документи для перевірки. В цей час до місця події на великій швидкості під'їхав інший чоловік на автомобілі Volkswagen Passat. Водій першого авто різко стрибнув у машину, що під'їхала. Зробивши спробу наїзду на прикордонний наряд, чоловіки залишили Volkswagen Golf на дорозі і поїхали на Volkswagen Passat.

Прикордонники після попереджувальних пострілів почали переслідування зловмисників. Незабаром шлях прикордонникам перегородив автомобіль Toyota Land Cruiser. Наряд змушений був зупинитися. У свою чергу, водій позашляховика вибіг і почав завдавати удари по службовому авто прикордонників.

"Розбивши лобове скло і пошкодивши капот, розлючений водій став погрожувати фізичною розправою правоохоронцям. Як з'ясувалося згодом, цей чоловік є батьком одного з молодих людей, причетних до тютюнової контрабанди. Таким чином він вирішив зупинити прикордонників, щоб дати можливість своєму синові уникнути відповідальності", - йдеться в повідомленні.

До місця події прикордонники викликали співробітників Нацполіції, а чоловіка затримали. Згодом правоохоронці затримали і його сина.

У Нацполіцію направлено повідомлення за ознаками злочинів, передбачених статтями про умисне знищення або пошкодження майна (ст.194), втручання в діяльність працівника правоохоронного органу (ст. 343) і погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ст. 345).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення