На Закарпатті обвалився міст разом із вантажівкою та авто: стала відома причина (фото, відео)

У Закарпатській області обвалився міст через річку Тересва. Аварія сталась ввечері 24 липня на автодорозі Н 09 "Мукачево-Львів". Унаслідок події постраждали 5 людей, з них 2 дитини з легкового авто, яких госпіталізовано до лікарні, повідомили у ДСНС.

"24 липня о 19:00 до Служби порятунку надійшла інформація про руйнування автомобільного моста (протяжністю орієнтовно 30 м) між смт Тересва та с. Бедевля Тячівського району. Внаслідок події в річку Тересва впали 2 транспортні засоби: один вантажний та один легковий автомобілі", - зазначили у ДСНС.

Станом на ранок 25 липня до місця події направлено 4 мостові секції для встановлення тимчасової переправи. Відучора організовано об’їзд аварійної ділянки через с. Нересниця.

"Мосту було "погано" ще у 2021 році. Тоді за програмою "Велике будівництво" його мали відремонтувати. Розташований він на дорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Львів, яка має виходи до кордону з 4 країнами ЄС. Тоді наголошували, що реконструкція мосту згідно з документацією триватиме два роки", - розповів місцевий журналіст Віталій Глагола.

Правоохоронні органи встановлюють обставини руйнування мосту та можливі порушення під час його експлуатації й утримання, повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Утім вже відомо, що мостом через річку Тересва рухався вантажний автомобіль, який суттєво перевищив допустимі норми навантаження. Про це розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення