На Закарпатті поранили начальника прикордонної застави: подробиці збройного нападу

 СЕГОДНЯ

На Закарпатті, поблизу села Великий Бичків Рахівського району, сталася стрілянина. В результаті був поранений з пістолета начальник прикордонної застави, що біля кордону з Румунією. Зараз потерпілий перебуває в лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, переломом вилиці і кульовим пораненням грудної клітини.

"Повідомлення про напад працівники поліції отримали від прикордонної служби 7 серпня близько сьомої вечора. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група. З'ясувалося, що стався конфлікт між місцевими жителями і 29-річним начальником прикордонної застави, в зв'язку з виконанням останнім службових обов'язків. Учасниками бійки виявився 24-річний житель села Великий Бичків і 37-річний житель Рахова", – розповів нашому сайту в.о. керівника прес-служби Нацполіції Закарпаття Володимир Павлюк.

Як виявилося, в ході "розборок" 37-річний чоловік двічі вистрілив у прикордонника зі зброї з гумовими кулями марки "Вій".

Про деталі озброєного конфлікту на кордоні також повідомляють у Держприкордонслужбі.

"Одну зі спроб переміщення товарів за допомогою літальних апаратів виявили прикордонники Мукачівського загону. Під час несення служби наряд, очолюваний начальником прикордонного підрозділу, зафіксував політ квадрокоптера з території Румунії в Україну. Щоб викрити місця можливого зльоту і посадки безпілотника, прикордонники відстежували його переміщення. Незабаром прикордонники зафіксували його посадку на території одного з приміщень", – повідомляють у ДПС.

В цей час до офіцера підбігли троє чоловіків, і почали його бити. Один з нападників вистрілив прикордоннику в спину з травматичного зброї. Двох нападників затримали поліцейські, особу третього встановлюється. Також вилучено травматичну зброю, яку офіційно зареєстровано.

Затриманих взяли під варту на три доби. Слідчі вже готують клопотання до суду для обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 345 ККУ (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків). Винуватцям події загрожує від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення