На Закарпатті прикордонник затримав контрабанду і потрапив до реанімації: подробиці

 СЕГОДНЯ

На Закарпатті ввечері 15 листопада, біля прикордонної смуги в селі Ділове Рахівського району контрабандисти на автомобілі Audi A6 скоїли наїзд на прикордонника.

"Близько 23:00, водій, який порушив вимоги митного контролю, на автомобілі іноземної реєстрації скоїв наїзд на 34-річного офіцера прикордонної служби, який намагався затримати порушників. Внаслідок навмисного наїзду прикордонник отримав тілесні ушкодження", – повідомляють в поліції.

Військовослужбовця негайно доправили в реанімацію і зробили операцію. Стан прикордонника важкий, він в комі.

У поліції за фактом злочину порушили кримінальне провадження – замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків по охороні державного кордону.

У той же час, в прикордонній службі розповідають, що НП сталася під час затримання на румунській стороні двох осіб і 10 пакетів тютюнових виробів. Незабаром на українській території, неподалік від річки Тиса, прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі. Документів при собі він не мав, однак при ньому виявили велику суму коштів, які він, ймовірно, отримав за вчинення незаконної угоди.

"У ході допиту затриманого, зясувалось, що на начальника відділу "Ділове" невідомий скоїв наїзд машиною. Внаслідок офіцер-прикордонник отримав важкі травми", – додають в ДПС.

Автомобіль порушника затримали, сам водій з місця зник, його особу вже встановлено. Спільно зі співробітниками Національної поліції тривають подальші пошукові дії.

У зв'язку з такими діями порушників Державна прикордонна служба України переходить виключно на посилений варіант охорони державного кордону, персонал відомства в рамках чинного законодавства має право застосовувати зброю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення