На Закарпатті школяр убив товариша: хлопця засудили до трьох років в'язниці

 УНН

У Закарпатській області судили підлітка, який навесні минулого року вбив свого товариша.

Так, сьогодні, 24 травня 2019, Мукачівський міськрайонний суд визнав неповнолітнього жителя с. Нижня Апша Тячівського району, винним в умисному вбивстві, вчиненому в стані сильного душевного хвилювання.

Згідно з вироком суду, юнакові призначено покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі. Крім того, суд ухвалив стягнути 1,5 млн гривень морального збитку на користь потерпілих (по 750 тис. Грн. На користь батька і матері померлого хлопця).

"В судовому засіданні прокурором були надані незаперечні докази вини обвинуваченого у вбивстві школяра. Крім того, прокурор просив суд врахувати всі представлені докази, визнати обвинуваченого винним в умисному у вбивстві і призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі", - повідомляють в прокуратурі.

Серед інших доказів - висновок експерта за результатами комплексної судової психолого-психіатричної експертизи, проведеної у Львові, де чітко вказано, що "під час інкримінованих йому дій, обвинувачений не страждав гострим психічний або хронічне захворювання, недоумство, міг усвідомлювати і усвідомлював значення своїх дій та керувати ними ".

Також, у висновку експерта зазначено, що "на момент скоєння злочину, обвинувачений в стані психологічного ефекту не перебував".

Отже, прокуратура області оскаржить вирок суду у зв'язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи і через м'якість призначеного покарання, після отримання повного тексту, проголошеного сьогодні в суді вироку суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення