На Закарпатті вкрали 6 гектарів лісу на 14 млн гривень (відео)

СБУ викрила схему масштабного розкрадання державних лісових ресурсів у Закарпатській області. За попередніми оцінками, незаконна вирубку лісу завдала державі збитків на майже 14 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби викрили механізм привласнення земель лісового фонду. Правоохоронці встановили причетність службових осіб держпідприємства «Хустське лісодослідницьке господарство» та Ужанського національного природного парку до масштабних вирубок лісу на ввірених їм територіях лісового фонду.

Під час оглядів ділянок з фахівцями-екологами співробітники СБУ встановили факти систематичного проведення незаконних рубок та завдання шкоди природоохоронному фонду. Керівник підприємства погодив технічну документацію щодо перегляду меж земельних ділянок. Це призвело до виведення з державної власності земель лісового фонду загальною площею у майже 6 гектарів. Наразі проведено земельно-технічну та земельно-оціночну експертизи, якими підтверджено протиправну діяльність керівника державного підприємства. За результатами проведення обшуків йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення