На Закарпатті запобігли гучному вбивству співробітника поліції

За звинуваченням в організації замаху на начальника управління захисту економіки Національної поліції в Закарпатській області Андрія Іванківа був затриманий колишній міліціонер.

Про це повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіціі.

У поліції нагадали, що 11 липня цього року в Ужгороді обстріляли легковий автомобіль, в якому перебував начальник управління захисту економіки в Закарпатській області. Полковник поліції дивом залишився живий.

"Не дивлячись на опір і саботаж правоохоронних органів Закарпаття, було встановлено чимало свідків і очевидців події, які бачили підозрілих осіб вранці 11 липня, бачили безпосередньо самого кілера і описали його шлях пересування до моменту злочину і після», - сказано в повідомленні прес-служби Департаменту внутрішньої безпеки.

Під час оперативних заходів на дні річки Уж було виявлено знаряддя злочину - пістолет-кулемет "Скорпіон" калібру 7,65 мм з маркуванням. Крім того, на березі річки було знайдено предмети одягу, які зловмисник викинув під час відходу.

За даними Нацполіціі, в організації цього злочину підозрюють 38-річного жителя Ужгорода, колишнього співробітника міліції, який в 2014 році був звільнений з лав правоохоронних органів за надмірно тісні контакти з представниками місцевого кримінального світу. Злочинна група під його керівництвом діяла під виглядом спортивної організації. Для здійснення вбивства колишній міліціонер особисто підібрав виконавця. 25-річного кілера також затримали.

"Мотив злочину пов'язаний з припиненням так званих "сіток", які забезпечували перевагу на виборах деяким кандидатам в народні депутати ВРУ, шляхом підкупу виборців", - уточнили в прес-службі Департаменту.

За місцем проживання фігурантів справи проведено 60 санкціонованих обшуків, під час яких було виявлено та вилучено 4 пістолети, 1 рушницю, понад сто патронів, оргтехніку, мобільні телефони, банківські картки, наручники і чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність.

Затриманих доставили до Києва, де їм оголошені підозри в скоєнні ряду злочинів: за ч.2 ст.15 (Замах на злочин) п.1 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство), ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу , члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) і ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Встановлюється причетність затриманих до інших злочинів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення