На Закарпатті жінку вкусила гадюка: потерпіла в реанімації

У селі Ясіня, на Рахівщині змія вкусила місцеву мешканку. Це сталося недалеко від їхнього будинку, що знаходиться у присілку Стебний. Про це пише місцеве видання pershij.com.ua.

Зараз жінка в тяжкому стані у реанімації.

Гадюку можна зустріти на Закарпатті в лісах, на сонячних галявинах та в чагарниках. Впізнати її легко. Вона не виростає більше ніж на 70 сантиметрів. Її тіло покрите ромбами, а забарвлення може варіюватись від світло сірого до темно бурого.

В будь-якому разі, якщо ви побачили змію, варто дотримуватись правил поведінки. Не рухайтесь. Змії не нападають безпідставно. Відправляючись в ліс по гриби чи просто на прогулянку, оберіть відповідний одяг з цупких тканин та високі черевики, в які можна заправити штани. Будьте уважними. Огляньте місце відпочинку, дивіться під ноги. Часто змії ховаються біля старих пнів, біля повалених дерев, під гілляками.

Варто знати, як поводитись в разі, якщо вас укусила змія: до приїзду швидкої допомоги потрібно багато пити, по можливості не рухатися, зняти з ураженого місця одяг, взуття. Випити 1-2 таблетки від алергії, обробити рану антисептиком. І звісно ж, терміново звернутись до лікаря.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення