На Запоріжжі екоінспектор організував браконьєрський вилов риби в промислових обсягах

 Depo

Служба безпеки України блокувала незаконний вилов риби на Запоріжжі, щомісячні прибутки від якого сягали півмільйона гривень

Про це повідомили у прес-центрі СБУ

Державний інспектор з охорони навколишнього середовища Азовської морської екологічної інспекції забезпечував підприємців "дозвільними документами" на нібито вилов зразків риби для проведення відповідних досліджень. Схема дозволяла виловлювати рибу в особливо великих розмірах – середній щомісячний прибуток сягав півмільйона гривень.

До схеми, за інформацією СБУ, інспектор також залучив представників місцевих правоохоронних та контролюючих органів. Ті мали завчасно попереджати браконьєрів про заходи з виявлення незаконного вилову.

Правоохоронці провели 26 одночасних обшуків в Кирилівці, Мелітополі та Приазовському районі. У помешканнях зловмисників та на складських приміщеннях вилучили чотири човни, понад п'ять кілометрів рибальських сіток та інші знаряддя браконьєрської діяльності.

Нині у межах раніше відкритого кримінального провадження чотирьом членам угруповання оголошеного про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, а організатору – додатково за ч .2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Нині тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення