На Запоріжжі начальник колонії підозрюється в розтраті 700 тис. грн

Слідчі повідомили про підозру в розтраті 700 тисяч гривень державних коштів начальнику однієї з колоній у Запорізькій області. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, повідомили про підозру у скоєнні розтрати грошових коштів в особливо великих розмірах начальнику однієї з установ виконання покарань Запорізької області (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу Україні)", - йдеться в повідомлені.

Слідством встановлено, що керівник держустанови за попередньою змовою із суб’єктами господарювання у кінці 2019 року склав та підписав офіційні документи, до яких внесено завідомо неправдиві відомості про здійснення капітального ремонту їдальні. Фактично більша частина задекларованих ремонтних робіт виконана не була, а приміщення залишилось в аварійному стані, що підтвердила судова будівельно-технічна експертиза. До того ж роботи у їдальні виконувались із залученням осіб, які відбували покарання в установі, а не найманими працівниками підрядника, що передбачено договором.

В результаті злочинних дій посадовця за фактично невиконані роботи на рахунки підрядника було перераховано понад 700 тисяч гривень.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення інших причетних до скоєння злочину осіб, перевіряються отримані у ході слідства відомості щодо системного характеру аналогічних злочинів в установах виконання покарань Запорізької області.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення