На Запоріжжі здавали в рабство непрацездатних інвалідів

 Fakty.ua

На Запоріжжі правоохоронці викрили групу, яка незаконно використовувала працю людей з інвалідністю.

На Запоріжжі правоохоронцями було викрито злочинну групу у складі директора, заступника директора та представника персоналу КУ Таврійський будинок інвалідів, які надавали підопічних інвалідів з розумовими вадами третім особам для сільськогосподарських робіт, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Було встановлено, що медсестрі закладу “дозволили” експлуатувати працю двох підопічних на земельній ділянці домоволодіння за місцем її проживання. Під час обшуку помешкання зловмисниці з території домоволодіння звільнили підопічних Таврійського будинку інвалідів.

У них встановлена ІІ група інвалідності з дитинства і їх визнали непрацездатними за станом здоров’я.

Трьох змовників затримали за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини).

– Наразі за погодженням з прокурором прокуратури Запорізької області повідомлено про підозру заступнику директора КУ Таврійський будинок інвалідів, який за попередньою змовою чинив передачу підопічних з метою експлуатації, при цьому використовуючи уразливий стан осіб. Разом з тим, так як двоє інших учасників злочинної групи є депутатами місцевих рад, то згідно з діючим законодавством прокурор Запорізької області особисто підписав дані повідомлення про підозру, – йдеться у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення