На Житомирщині браконьєри застрелили вагітну самку лося: відкрито кримінальне провадження (фото)

У Житомирській області браконьєри вбили червонокнижну тварину, яка до того ж виношувала дитинча. Правоохоронці розшукують зловмисників, від чиїх рук постраждала вагітна самка лося. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Злочин трапився у ніч на 16 грудня. Інформація про незаконне добування рідкісної тварини надійшла від єгерської служби мисливського клубу "Хантер", який розташований на території Коростишівського району.

"На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції, працівників ветеринарної служби, які в ході розтину тварини виявили в ній вогнепальне поранення, яке і призвело до загибелі, а також що загибла тварина була вагітною", - йдеться у повідомленні екоінспекції у Facebook.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання). На даний час, працівники Національної поліції займаються встановленням особи, яка здійснила даний злочин.

Зазначимо, що розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного світу, занесених до Червоної книги України, складає 195 тисяч гривень (за вбитого лося європейського порушник має відшкодувати 130 тисяч гривень, а так як тварина була вагітною, то це ще 50% від вартості на відповідний вид тварини, тобто 65 тисяч гривень). Втім, велика сума збитків не зупиняє браконьєрів.

"Лось дуже довірлива тварина, зазвичай дуже близько підпускає людину, за що і розплачується смертю", - констатують у екоінспекції.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення